Actieve Luchtreiniging

Wat maakt de werking van een JONIX luchtreiniger anders dan standaard luchtfilters?

Alle JONIX luchtreinigers zijn uitgerust met Non Thermal Plasma (NTP) technologie, in Nederland ook wel koude plasma genoemd. Deze technologie zorgt ervoor dat de ruimte waarin het JONIX systeem staat opgesteld actief gereinigd word. Dit kan ook wanneer er mensen in diezelfde ruimte aanwezig zijn.

Video afspelen

NTP: een geëvolueerde vorm van ionisatie

Luchtionisatie is een natuurlijk verschijnsel dat spontaan optreedt wanneer een molecuul wordt onderworpen aan de werking van een energieproces waarin de totale hoeveelheid energie groter is dan die van het molecuul zelf. Wanneer we energie aan een molecuul toevoegen, “extraheert” het in de praktijk een elektron uit de buitenste baan van het molecuul, en als gevolg van de elektrische onbalans neemt het molecuul (atoom) een positieve elektrische lading aan.

NTP-technologie (niet-thermisch plasma) bereikt kunstmatig luchtionisatie door middel van het zogenaamde “koude plasma”. Het wordt beschouwd als het veiligste proces voor het oxideren en afbreken van verontreinigende stoffen en kan worden gedimensioneerd op basis van ontsmettingsbehoeften.

NTP is een fysisch fenomeen dat wordt gegenereerd bij kamertemperatuur, het gebruikt lucht als een gasmengsel dat het omzet in een geïoniseerd gas. Dit gas bestaat uit verschillende elektrisch geladen deeltjes: elektronen, ionen, atomen en moleculen die met elkaar botsen. Deze produceren reactieve zuurstof moleculen, deze deeltjes veroorzaken oxidatieverschijnselen die vluchtige organische stoffen, bacteriën, micro-organismen en geuren kunnen laten uiteenvallen.

  • JONIX products are certified:

    JONIX products are certified:

    Biosafe Certificering