Luchtreiniging op het werk

IOSYS blog

Schone lucht op school

Gezonder leren in zuivere lucht op school

In meer dan een kwart van scholen is de ventilatie niet op orde. Kinderen vanaf 4 jaar brengen het grootste deel van hun dagen door op school. Zowel virussen en bacteriën die ziekten en infecties kunnen overbrengen, als vluchtige verontreinigende stoffen, die constant worden uitgestoten door bouwmaterialen, verf, meubels en schoonmaakproducten, hebben rechtstreeks invloed op het welzijn van onze kinderen.

Lees verder »
Koude plasma technologie tegen resistente bacteriën

Resistente bacteriën te lijf

Normaal gesproken gaan infecties vanzelf over of worden ze bestreden met antibiotica. Omdat sommige, in ziekenhuis veel voorkomende bacteriën resistent zijn tegen antibiotica, zoeken ziekenhuizen naar andere methoden om te voorkomen dat de patiënt wordt geïnfecteerd en de bacterie wordt verspreid.

Lees verder »
Gezond op kantoor

Weer gezond terug op kantoor

Luchtwegklachten, irritatie aan de ogen en de huid, hoofdpijn en concentratieproblemen. Hebt u daar last van na een dagje kantoor? Het zijn symptomen die kunnen wijzen op het sickbuildingsyndroom, dat wordt veroorzaakt door slechte ventilatie. De oplossing lijkt dus eenvoudig. Het belangrijkste aandachtspunt om te voorkomen dat je last krijgt van het sickbuildingsyndroom is verse lucht inademen.

Lees verder »
Geen last van hooikoorts

Geen last meer van hooikoorts

Tussen de 800 duizend en 1,5 miljoen mensen in Nederland hebben in meer of mindere mate last van hooikoorts. Het komt elk jaar terug en het lijkt almaar eerder te beginnen. Dit wordt toegeschreven aan de stijgende temperatuur. Vooral mensen die er vaker en langer last van hebben weten daar alles van.

Lees verder »
Schone lucht op kantoor

Schone lucht op ieder kantoor

Schone lucht op kantoor is belangrijk voor de gezondheid. Zeker in deze coronatijd waarin het woord ‘besmettingen’ misschien wel dertig keer vaker wordt gebruikt dan voorheen. Uit almaar meer wetenschappelijke studies van onder andere de universiteiten van Amsterdam, Twente en Cambridge blijkt dat aerosolen een prominente rol spelen bij de verspreiding van Covid-19.

Lees verder »
  • JONIX products are certified:

    JONIX products are certified:

    Biosafe Certificering