Jonix certificeringen voor luchtreinigers

Testen en certificaten

Luchtkwaliteit binnenshuis

Luchtverontreiniging in besloten ruimtes is een belangrijk probleem voor de volksgezondheid, met aanzienlijke sociale en economische gevolgen. Een hoge concentratie aan verontreinigende stoffen in dergelijke omgevingen heeft een negatieve – zij het niet acute – impact op de gezondheid en het welzijn van mensen, vooral bij langdurige blootstelling. De Europese commissie heeft richtwaarden opgesteld voor de belangrijkste verontreinigende stoffen binnenshuis.

Duitsland, Frankrijk, Nederland, Finland, België en Italië zijn begonnen met het monitoren en bemonsteren van de belangrijkste verontreinigende stoffen binnenshuis. Wat de kwaliteit van de binnen lucht betreft: de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO), het Italiaanse nationale gezondheidsinstituut, de American Society of Heating, Refrigerating and Air-Conditioning Engineers (ASHRAE), het Wetenschappelijk Comité voor gezondheids- en milieurisico’s (WCGM), en de Europese Commissie voor Wetenschap en Technologie hebben geconcludeerd dat het noodzakelijk is om zowel de bronnen van verontreinigingen als de concentraties van de verontreinigende stoffen op de gedeelde Europese lijst te verminderen.

Afdeling Moleculaire Geneeskunde - Universiteit van Padua

De afdeling Moleculaire Geneeskunde, geleid door prof. Andrea Crisanti, heeft de koude plasma technologie die wordt toegepast in JONIX systemen in het laboratorium getest om de virus dodende effectiviteit ervan te verifiëren.

De verkregen resultaten laten zien dat het geteste apparaat (JONIX CUBE) een effectieve werking heeft tegen SARS-CoV-2, het zogenaamde Covid-19 virus, met een reductie van het virus gelijk aan 99,9999%.

Om maximale precisie en nauwkeurigheid te garanderen, werd de test uitgevoerd in overeenstemming met de UNI EN 14476: 2019-norm Kwantitatieve suspensietest voor de evaluatie van virus dodende activiteit op medisch gebied – Testmethode en vereisten (fase 2, fase 1) en de UNI EN 17272: 2020-norm “Methode voor het desinfecteren van binnen lucht door geautomatiseerde processen – Bepaling van bacteriedodende, mycobacterie dodende, sporicide, fungicide, gist dodende, virus dodende en fagocytische activiteit”. De virus dodende prestaties zijn getest met de SARS – CoV-2 (Covid-19) -stam. Alle experimenten werden uitgevoerd in Bio-safe Level 3 Laboratory (BSL3).

Biosafe Certificering

Bio Safe

Bio-Safe® certification: certificates excellent indoor living comfort.

Gevalideerde producten
Jonix-producten zijn getest volgens het gepatenteerde Bio-Safe®-protocol dat hun effectiviteit bij het verminderen van verontreinigende stoffen heeft geverifieerd en gecertificeerd. De producten zijn getest, volgens het Bio-Safe®-protocol, door laboratoriumtests uitgevoerd in testkamers (UNI EN 16000) om hun emissiepotentieel te verifiëren en door omgevingsbemonstering (UNI EN 14412) om het bereikte niveau van binnenluchtzuivering te beoordelen binnen de gebouwen van gebruik.
Het overschrijden van alle strenge beoordelingsdrempels heeft ertoe geleid dat deze producten het Bio-Safe® Validation Seal hebben verkregen: een garantiemerk dat een uitstekend wooncomfort binnenshuis certificeert

Milieugezondheidscertificering
Bio-Safe® certificeert omgevingen die zijn uitgerust met Jonix luchtzuiveringssystemen, door middel van een gepatenteerd analyseprotocol

Ongreening® & ProductMAP®

The Green Building Platform 

Ongreening® is een onafhankelijk digitaal platform dat zich toelegt op duurzaamheidsgerichte praktijken en materiële gegevens. De missie van Ongreening is om groen bouwen gemakkelijker en toegankelijker te maken voor iedereen.

Sinds de lancering in 2014 heeft het initiatief zich aangesloten bij een wereldwijde gemeenschap van meer dan 35.000 professionals op het gebied van groen bouwen, waaronder ’s werelds meest gerenommeerde architectuur- en ingenieursbureaus.

Ongreening combineert onschatbare bronnen voor groen bouwen met een innovatieve materiaaldatabase, ProductMAP® genaamd, die een geïnformeerde productselectie en beslissingen op basis van materiaalprestaties en duurzaamheidscriteria mogelijk maakt.

ProductMAP® is het eigen datagestuurde algoritme van Ongreening dat de basis vormt voor de cloudgebaseerde geavanceerde materiaaldatabase. De krachtige technologie gebruikt meer dan 11.000 duurzaamheidscriteria om automatisch te beoordelen of producten in aanmerking komen voor en bijdragen aan 44+ belangrijke beoordelingsschema’s voor groen bouwen, zoals LEED, WELL, BREEAM, Estidama, HK Beam en de Italiaanse groene openbare aanbestedingscriteria (CAM).

Vanwege zijn unieke en innovatieve aanpak is ProductMAP® onderschreven door de U.S. Green Building Council (USGBC) en het in New York gevestigde International WELL Building Institute, twee van ’s werelds toonaangevende autoriteiten op het gebied van de groene bouwsector.

Hier ons profiel.

CE-markering

Producten die voldoen aan de EU-regelgeving

Door middel van een conformiteitsverklaring of prestatieverklaring verklaart de Europese Unie dat een bouwproduct voldoet aan alle veiligheidseisen van de toepasselijke EG-richtlijnen.

TÜV PROFiCERT - Product

Voortdurend gecontroleerde en gevalideerde producten

Het TÜV-logo bevestigt de waarheidsgetrouwheid van de gegevens en prestaties vermeld in de wetenschappelijke dossiers en in de productcatalogi.

Het TÜV-logo op producten garandeert dat:

 • Het technisch dossier voldoet aan de huidige regelgeving
 • De betrouwbaarheid van de apparaten is in de loop van de tijd gecontroleerd en geverifieerd.
 • De geschiedenis van onderhoudswerkzaamheden die binnen de garantieperiode zijn uitgevoerd, is gecontroleerd
 • Verzoeken om reserveonderdelen werden gecontroleerd,
 • De hulp na verkoop is beoordeeld
 • De waarheidsgetrouwheid van de gegevens en prestaties vermeld in de catalogi en wetenschappelijke dossiers worden steekproefsgewijs gecontroleerd door middel van tests uitgevoerd in laboratoria.
 • De laboratoria die worden gebruikt voor wetenschappelijk onderzoek hebben betrouwbare protocollen toegepast die voldoen aan de huidige regelgeving.

Verder:

 • De TÜV-autoriteit heeft het recht om tests uit te voeren op andere faciliteiten en / of aanwezig te zijn bij tests op JONIX-producten.
 • JONIX products are certified:

  JONIX products are certified:

  Biosafe Certificering