Luchtreiniging op het werk

Geen last meer van hooikoorts

Geen last van hooikoorts Tussen de 800 duizend en 1,5 miljoen mensen in Nederland hebben in meer of mindere mate last van hooikoorts. Het komt elk jaar terug en het lijkt almaar eerder te beginnen. Dit wordt toegeschreven aan de stijgende temperatuur. Vooral mensen die er vaker en langer last van hebben weten daar alles van.

Jeuk, tranende ogen, niesen, verstopte neus, benauwdheid en moe gevoel zijn de meest voorkomende klachten. Vooral in de coronaperiode vinden mensen die last hebben van hooikoorts het bovendien (onterecht) gênant om in het openbaar te niesen of te snotteren.

Wat kun je eraan doen?

Er zijn heel veel huis-tuin-en-keukentips die aardig kunnen werken, maar nooit helemaal afdoende zijn. Zoek het vooral in de combinatie van deze tips en kijk wat het beste werkt. Dát is dan weer ónze tip. Hang bijvoorbeeld je was niet buiten. De natte kleding verzamelt daar pollen. Houd de ramen van je huis dicht en ga zelf niet naar buiten. En áls je naar buiten moet, draag dan een zonnebril en wrijf niet in je ogen. Ga je op vakantie? Kies dan voor een bestemming bij zee of in de bergen. De pollenconcentraties zijn daar vaak lager dan elders. Zoek op wanneer er veel stuifmeel in de lucht zit en hoe de verwachtingen zijn voor de komende dagen op pollennieuws.nl of op hooikoortsradar.nl. Daar vind je ook meer tips over wat je kunt doen om minder hinder te hebben.

Goede nachtrust

Hoewel dit allemaal terechte aanwijzingen zijn die redelijk goed werken, zijn ze vaak praktisch niet goed op te volgen. Pollen zijn nu eenmaal heel klein en blijven in de lucht hangen. Het beste wat je aanvullend kunt doen is de lucht reinigen in de ruimte waar je bent. Wie wil er nu met een wattenhoofd aan het werk zijn thuis of op kantoor? Een Jonix luchtreiniger is licht van gewicht en maakt weinig geluid. Hij kan makkelijk op een kast staan of op een bureau. Het ontwerp past in ieder interieur en elke werkomgeving. De beste tip in deze blog is: gebruik de Jonix luchtreiniger in de slaapkamer. Zet ‘m in dat geval een half uurtje of een uurtje aan vóór het slapengaan. Je bent dan verzekerd van een heerlijke nachtrust zonder ge-nies of gesnotter.

99,9 procent

Jonix luchtreinigers zuiveren de lucht niet alleen van pollen, maar ook van virussen (zoals Covid-19), bacteriën, schimmels, geuren en vluchtige organische stoffen. Jonix luchtreinigingsapparatuur gaat ziektekiemen te lijf door ionisatie. Uit onderzoek door de universiteit van Padua (Italië) is gebleken dat deze luchtreinigers 99,9% van de Covid-19 virusdeeltjes verwijdert. Luchtreinigers van Jonix zijn verkrijgbaar als inbouwmodel in het ventilatiesysteem en als standalone-versie te gebruiken voor bijvoorbeeld vergaderruimtes of zoals al genoemd: slaapkamers.

  • JONIX products are certified:

    JONIX products are certified:

    Biosafe Certificering