Luchtreiniging op het werk

Gezonder leren in zuivere lucht op school

Schone lucht op school
Zuivere lucht is veel gezonder voor kinderen die de hele dag op school zitten.

In meer dan een kwart van de (basis- en middelbare) scholen is de ventilatie niet op orde. Dit bleek uit onderzoek (verschenen op 19 augustus 2021) in opdracht van de minister van Onderwijs, Arie Slob. Kinderen vanaf 4 jaar brengen het grootste deel van hun dagen door op school.

De lucht die ze inademen is de lucht uit de omgeving waarin ze zich bevinden. Zowel virussen en bacteriën die ziekten en infecties kunnen overbrengen, als vluchtige verontreinigende stoffen, die constant worden uitgestoten door bouwmaterialen, verf, meubels en schoonmaakproducten, hebben rechtstreeks invloed op het welzijn van onze kinderen. Slechte luchtkwaliteit op scholen heeft tal van schadelijke effecten op kinderen en docenten: het verhoogt de verspreiding van door de lucht overgedragen ziekten (zoals Covid-19), verergert astma, hoofdpijn, vermoeidheid, misselijkheid en huiduitslag.

Meer dan ramen open

Hoe zorg je voor gezonde lucht op school? Goede ventilatie is zeer belangrijk, zo blijkt uit de richtlijnen van het ministerie van Volksgezondheid omtrent het voorkomen van Covid-19. Door ramen regelmatig te openen, verminder je het niveau van vervuilende stoffen die worden voortgebracht door materialen en mensen.

Maar je kunt meer doen: je kunt de lucht ‘reinigen’. Als je, door de ramen te openen, de verontreinigende stoffen verdunt, kun je met de Jonix niet-thermische plasmatechnologie de verontreinigende stoffen in de lucht neutraliseren. Dus: met luchtverversing verminder je vervuilende stoffen, met Jonix NTP-technologie deactiveer je ze.

Zuivere lucht is veel gezonder voor kinderen die de hele dag op school zitten. Met gezuiverde lucht voorkom je besmetting door virusziekten. Bovendien verlicht zuivere lucht ademhalingsmoeilijkheden van kinderen en helpt zuivere lucht bij beter concentreren.

Luchtreiniger op school

Jonix luchtreinigers worden in Italië ontwikkeld en geproduceerd en inmiddels met veel succes in zeer veel sectoren toegepast. Zowel thuis als in verpleeghuizen, kantoren, scholen, winkels, etc. Er is zeer uitgebreid wetenschappelijk onderzoek gedaan naar de werking van Jonix. De universiteit van Padua heeft aangetoond dat Jonix luchtreinigers met NTP-technologie Covid-19 voor 99,9% uit de lucht verwijderen.

Kijk voor meer informatie verder op onze website of neem contact met ons op (tel. 0570-526825). Wij denken graag met je mee!

  • JONIX products are certified:

    JONIX products are certified:

    Biosafe Certificering