Jonix Mic (inbouw)

Jonix Inside

Actieve reiniging van luchtkanalen

Jonix Inside systemen voorkomen de vorming van chemische en biologische verontreinigingen (schimmels, bacteriën en legionella) aan de binnenkant van luchtkanalen en luchtbehandelingskasten en van de lucht die hierdoor heen gaat.

De actieve luchtreiniging vindt continue plaats, waardoor schimmelvorming in de luchtkanaalsystemen wordt voorkomen. Daarnaast worden bacteriën en virussen  vernietigd. Dit continue proces zorgt ervoor dat de lucht die door de luchtkanalen heen gaat schoon de ruimte wordt ingeblazen> Hiermee wordt een gezond binnenklimaat gecreëerd.

Schone lucht 

Jonix Inside systemen zijn actieve luchtreinigingssystemen die gebruikmaken van Koude Plasma technologie om bacteriën, schimmels, virussen, vluchtige organisch componenten (VOC’s) en geuren te verwijderen in luchtkanalen en luchtbehandelingssystemen.

Luchtverontreiniging in geklimatiseerde omgevingen kan worden veroorzaakt door slecht onderhoud van het luchtsysteem. Er zijn twee verschillende “risico’s” van besmetting, afhankelijk van het type geïnduceerde overdracht:

  • Het gevaar van chemische besmetting, afkomstig van de ophoping van verontreinigingen in de apparatuur van buiten (via de externe luchtinlaat) en van binnenuit het gebouw (via het recirculatiecircuit).
  • Het gevaar van microbiologische besmetting, veroorzaakt door de verspreiding van micro-organismen binnen de systemen: bacteriën en virussen, schimmels en gisten; die het ideale substraat vinden voor hun diffusie in stofafzettingen..

Jonix Inside inbouwsystemen garanderen schone binnenlucht.

Jonix Mic op kantoor
Jonix Mic inbouw design

Design

Jonix Inside systemen zijn compacte en modulaire systemen, die eenvoudig te installeren zijn. Jonix Inside systemen zijn ontworpen om  te passen in alle luchtbehandelingssystemen, ook in bestaande. 

In luchtkanalen kunnen ze in horizontale of verticale positie worden geplaatst. Bij luchtbehandelingskasten moet de behuizing worden bestudeerd in samenwerking met de fabrikant voor de juiste oplossing.

Jonix Inside systemen zijn verkrijgbaar in vier verschillende modellen en maten en kunnen worden gedimensioneerd op basis van het luchtdebiet van het luchtbehandelingssysteem.

Technologie

De Jonix Inside gebruikt een geavanceerd oxidatieproces voor de decontaminatie van lucht door middel van Koude Plasma technologie.

Koude Plasma is een fysisch fenomeen dat bij kamertemperatuur wordt gegenereerd. Plasma is een geïoniseerd gas dat bestaat uit verschillende elektrisch geladen deeltjes: ionen, atomen en moleculen van organische en chemische oorsprong die met elkaar botsen en oxiderende deeltjes produceren. Het wordt beschouwd als het veiligste proces om verontreinigende stoffen te oxideren en af te breken.

Jonix Inside systemen met Koude Plasma technologie worden gebruikt voor de ontsmetting en decontaminatie van lucht en oppervlakken in alle luchtsystemen.

Technische Specificaties

DUCT 70MIC2C

Dimensions mm: 290 L x 350 P x 200 H
Weight kg: 4
Air flow m3/h: 500
Comsumption: 10 W
Power supply: 230 V /~/ 50 Hz

DUCT 70MIC4C

Dimensions mm: 290 L x 350 P x 200 H
Weight kg: 5
Air flow m3/h: 1000
Comsumption: 8 W
Power supply: 230 V /~/ 50 Hz

DUCT 70MIC2F

Dimensions mm: 290 L x 350 P x 700 H
Weight kg: 5
Air flow m3/h: 2000
Comsumption: 9 W
Power supply: 230 V /~/ 50 Hz

DUCT 70MIC4F

Dimensions mm: 290 L x 350 P x 700 H
Weight kg: 6
Air flow m3/h: 4000
Comsumption: 11 W
Power supply: 230 V /~/ 50 Hz

Jonix VMC

Gezien de recente bouwvoorschriften en de jarenlange praktijk van het gebruik van gecontroleerde mechanische ventilatie in architectonisch ontwerp (CMV), heeft JONIX een koudplasma-ontsmettings- en ontsmettingsmodule ontwikkeld voor de zuivering en decontaminatie van luchtkanalen, ontworpen om eenvoudig te worden geïnstalleerd, waar u ook bent. de vorming van bacteriekolonies op het oppervlak van pijpleidingen willen voorkomen of elimineren.

inside-big-1
inside-big-2
  • JONIX products are certified:

    JONIX products are certified:

    Biosafe Certificering