Luchtreiniging op het werk

Resistente bacteriën te lijf

Koude plasma technologie tegen resistente bacteriën
Resistente bacteriën te lijf met koude plasma technologie (NTP)

Bacteriën die resistent zijn tegen antibiotica zijn vooral kwalijk voor mensen met een zwakkere gezondheid. De naam ‘ziekenhuisbacterie’ wordt gebruikt voor deze bacterie, omdat mensen in het ziekenhuis vaker een verminderde weerstand hebben. Patiënten zijn dus gevoeliger voor infecties.

Normaal gesproken gaan infecties vanzelf over of worden ze bestreden met antibiotica. Omdat sommige, in ziekenhuis veel voorkomende bacteriën resistent zijn tegen antibiotica, zoeken ziekenhuizen naar andere methoden om te voorkomen dat de patiënt wordt geïnfecteerd en de bacterie wordt verspreid. Vaak gaat er een protocol in werking van isoleren van de patiënt. Om de verspreiding van multiresistente bacteriën te voorkomen is er nu een effectieve, aanvullende oplossing: Jonix koude plasma technologie. Een mond vol.

Wat ís dat dan, koude plasma technologie?

Het is ingewikkelde technologie die ik voor de ‘liefhebber’ in twee zinnen probeer uit te leggen: koude plasma technologie (NTP) is een fysisch fenomeen dat lucht transformeert in een geïoniseerd gas. Dit gas bestaat uit elektrisch geladen deeltjes die met elkaar botsen en zo oxideren, waardoor ze onder andere bacteriën en micro-organismen kunnen afbreken. Het is daardoor een buitengewone technologie.

Belangrijker is de werking ervan. De afdeling Moleculaire Geneeskunde van de Universiteit van Padua (Italië) onder leiding van Prof. Andrea Crisanti, kwam met het bewijs dat deze door Jonix toegepaste technologie een viertal resistente bacteriën te lijf gaat binnen 12 tot 16 uur. Het gaat om de volgende vier bacteriën:

  • Escherichia Coli-stam ATCC 10536 en 3 MDR,
  • Acinetobacter baumanii,
  • Klebsiella pneumoniae,
  • Pseudomonas aeruginosa.

Deze micro-organismen kunnen ook aanwezig zijn in ruimten met kwetsbare patiënten, zoals operatiekamers en intensive careafdelingen. De toch al kritieke toestand van patiënten daar kan verergeren door deze bacteriën. Het hebben van een systeem dat deze bacteriën voortdurend uit de lucht en oppervlakken kan neutraliseren (zonder contra-indicaties voor patiënten) biedt patiënten en verpleging enorm veel voordelen met minder infecties tot gevolg.

Luchtreiniger met koude plasma (NTP)

Jonix koude plasma technologie (NTP) is toegepast in de Jonix Cube. Behalve als standalone-model is deze luchtreiniger van Jonix ook verkrijgbaar als inbouwmodel in het ventilatiesysteem. Uit onderzoek – eveneens door de universiteit van Padua – is bovendien gebleken dat de Jonix luchtreinigers 99,9% van de Covid-19 virusdeeltjes verwijdert. Een bijkomend voordeel, zeker in ziekenhuizen.

Kijk voor meer informatie verder op onze website of neem contact met ons op (tel. 0570-526825). Wij denken graag met je mee!

  • JONIX products are certified:

    JONIX products are certified:

    Biosafe Certificering