Luchtreiniging op het werk

Schone lucht op ieder kantoor

Schone lucht op kantoor

Schone lucht op kantoor is belangrijk voor de gezondheid. Zeker in deze coronatijd waarin het woord ‘besmettingen’ misschien wel dertig keer vaker wordt gebruikt dan voorheen. Uit almaar meer wetenschappelijke studies van onder andere de universiteiten van Amsterdam, Twente en Cambridge blijkt dat aerosolen een prominente rol spelen bij de verspreiding van Covid-19.

Dat is een belangrijke constatering, die de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) en het RIVM inmiddels – mei 2021 – hebben overgenomen. Een goede manier om virusbesmetting van mens tot mens in een binnenruimte te voorkomen is het reinigen van de lucht. Maar hoe doe je dat?

Raam open

Ventileren door de ramen open te doen voor frisse lucht is al een goed begin. Echter, in kantoorgebouwen kunnen de ramen niet altijd open. Het luchtcirculatiesysteem zorgt voor de ‘verse’ lucht, maar die lucht is vaak niet zuiver. Zorg er dan in elk geval voor dat de luchtfilters schoon zijn door deze regelmatig te reinigen. Dit geldt ook voor ventilatieopeningen en roosters. Vermijd het gebruik van aromatische luchtverversers en van schoonmaakmiddelen die vluchtige organische stoffen (VOS) bevatten.

Ionisator

De lucht in binnenruimtes kun je ook reinigen door een ionisator. Een ionisator van Jonix is een actief luchtreinigingssysteem dat ‘koude plasma-technologie’ gebruikt om bacteriën, schimmels, geuren en virussen te verwijderen in luchtkanalen en luchtbehandelingssystemen. Jonix luchtreinigers zijn door de universiteit van Padua (Italië) wetenschappelijk getest op het verwijderen van Covid-19 uit de lucht. Uit het onderzoek is gebleken dat deze luchtreinigers 99,9% van de virusdeeltjes verwijdert. De ionisatoren zijn in te bouwen in vrijwel elk luchtbehandelingssysteem en verbruiken zeer weinig energie. Voor wie ‘coronaproof’ op kantoor wil werken is het een hele opluchting dat Jonix luchtreinigers in Nederland beschikbaar zijn. Zo is schone lucht op ieder kantoor haalbaar.

  • JONIX products are certified:

    JONIX products are certified:

    Biosafe Certificering