Medisch

De luchtkwaliteit in zorginstellingen heeft een enorme impact op het welzijn van mensen.

Binnenluchtkwaliteit in medische omgevingen: ziekenhuizen, gezondheids- en sociale zorginstellingen hebben omgevingsomstandigheden van fundamenteel belang. De organismen in de lucht van wachtkamers, eerste hulp, ziekenhuiskamers, medische klinieken, gemeenschappelijke ruimtes met een hoge opkomst, kunnen een ernstige bedreiging vormen voor patiënten, die immunosuppressief of immuungecompromitteerd kunnen zijn. Evenzo kan een patiënt die lijdt aan luchtweginfecties of door de lucht overgedragen ziekten microben in de lucht verspreiden die gevaarlijk zijn voor andere patiënten, gezondheidspersoneel en bezoekers. Het handhaven van kwaliteitscontrole is een haalbare toestand van de lucht via het luchtbehandelingssysteem of rechtstreeks in de kamers.

Onze experts zijn beschikbaar om specifieke informatie en materialen te verstrekken.

De luchtkwaliteit in verpleeghuizen heeft invloed op de gezondheid van oudere gasten

Een onderzoek uitgevoerd in 50 instituten in zeven verschillende landen heeft aangetoond dat zelfs matige niveaus van verontreinigende stoffen het risico op ademhalingsproblemen kunnen vergroten. Het onderzoek is beschreven in het European Respiratory Journal en was het eerste onderzoek dat over dit onderwerp werd uitgevoerd en omvatte 50 verpleeghuizen in België, Denemarken, Frankrijk, Italië, Griekenland, Polen en Zweden. Onderzoekers hebben de niveaus van enkele verontreinigende stoffen gemeten en dit vergeleken met de gezondheid van 600 oudere gasten die in dezelfde faciliteiten wonen, met speciale aandacht voor longfuncties.

Het bleek dat de niveaus van verontreinigende stoffen binnenshuis verantwoordelijk zijn voor piepende ademhaling, hoesten en obstructieve longziekte; 80-plussers waren het meest gevoelig (bron Geriatrische studie naar gezondheidseffecten van luchtkwaliteit in verpleeghuizen in Europa).  Gegevens uit deze studie zijn van groot belang omdat ze een weinig verkend gebied onderzoeken, namelijk de correlatie tussen luchtvervuiling binnenshuis en de gezondheid van ouderen.

Er valt nog veel te ontdekken, maar vanaf nu kunnen we concluderen dat een maatregel die zo triviaal is dat deze niet de aandacht verdient van de leiders van zorginstellingen, namelijk de verbetering van de lucht binnenshuis, de gezondheidstoestand van de bevolking aanzienlijk kan verbeteren. .

Gezuiverde en gezuiverde lucht vermindert ziekteverzuim met wel 40% en verbetert de prestaties van de operators.

Geïoniseerde schone lucht vermindert de verschijnselen van intolerantie voor het milieu en burn-out.

Welk product?

Jonix Cube

Ontgeur en ontsmet de kamers van bewoners, elimineer stress door intolerantie voor de omgeving. Verbeter de waargenomen kwaliteit, voorkom de verspreiding van seizoensziekten en verminder zo de afwezigheid van operators als gevolg van ziekte en via de lucht overgedragen infecties

Jonix Cube luchtreinigers in wit en zwart
Jonix Mate collectie

Jonix Maximate, Mate en Minimate

Maximate en Mate

Ontsmetten en ontgeuren van de gemeenschappelijke ruimtes en multifunctionele ruimtes, waardoor stress door intolerantie voor het milieu wordt geëlimineerd. Verbeter de waargenomen kwaliteit.

Minimate

Ontsmetten en ontgeuren van de gemeenschappelijke ruimtes en multifunctionele ruimtes, waardoor stress door intolerantie voor het milieu wordt geëlimineerd. Verbeter de waargenomen kwaliteit.

Jonix Mate geinstalleerd in een ziekenhuis
Jonix Mate geinstalleerd in een verzorginshuis
  • JONIX products are certified:

    JONIX products are certified:

    Biosafe Certificering