Luchtreiniging op het werk

Vraag & Antwoord

Jonix luchtreinigers zijn actieve luchtreinigers. Jonix luchtreinigers werken op basis van een vernieuwende ionisatietechniek genaamd non thermal plasma ofwel NTP. Lees hier meer »

Het reinigen van lucht met non thermal plasma wil zeggen dat de lucht op een actieve continue manier gereinigd in ruimtes waar mensen aanwezig zijn.

Jonix luchtreinigers zijn ionisatoren die actief de lucht reinigen door het verspreiden van ioniserende deeltjes in de lucht. Deze deeltjes zijn afzonderlijk niet schadelijk voor de mens en hebben gezamenlijk een zuiverende werking, zowel microbiologisch als chemisch.

Contra-indicatie: Er zijn geen contra-indicaties voor het gebruik van een Jonix luchtreiniger.
Wetenschappelijk onderzoek: Er is uitgebreid wetenschappelijk onderzoek gedaan door onderzoeksinstituten en universiteiten die zowel de werking van de non thermal plasma technologie als de werking van de Jonix luchtreinigers bevestigen.

Nee er zijn geen meetinstrumenten op een Jonix luchtreiniger zelf aanwezig omdat het essentieel is om de luchtkwaliteit verder verwijderd van de Jonix apparatuur te meten. Als u de luchtkwaliteit wilt meten kunt u uiteraard een daarvoor geschikt instrument in de betreffende ruimte ophangen.

De Jonix apparatuur wordt volledig ontwikkeld en geproduceerd in Italië.

Ja dat kan. U kunt met het gebruik van een Jonix luchtreiniger het risico van verspreiding van ziektes door de lucht verminderen in openbare ruimtes, kapperszaken, scholen, tandartspraktijken, restaurants etc. Een Jonix luchtreiniger werkt ook actief in de bestrijding van Covid-19. Dit is wetenschappelijk aangetoond door de universiteit van Padova in een recente studie. Dit betekent uiteraard niet dat bezoekers geen ziektes op kunnen lopen, maar het risico wordt aanzienlijk verminderd.

Nee, dat kan niet. Het is altijd nodig om je aan maatregelen te houden zoals afstand houden en handen wassen. Wat een Jonix luchtreiniger doet is de veiligheid vergroten. Gebruik van een Jonix luchtreiniger vermindert het risico op besmetting door de lucht.

Er is veel wetenschappelijk onderzoek gedaan naar het bacteriële, microbiële en virus verlagende effect van de non thermal plasma technologie van Jonix. Recent onderzoek van de universiteit van Padova naar Covid-19 heeft aangetoond dat Jonix luchtreinigers het risico op besmetting door de lucht verminderen.

Ja dat kan. Het is belangrijk de Cube op de juiste stand te zetten al naar gelang de grootte van de kamer. De Cube heeft drie standen.

Neemt u voor de keuze van het meest geschikte oplossing voor uw bedrijf, instelling, school of praktijk contact op met ons. We adviseren u graag!

Voor de installatie en het onderhoud van Jonix Steel en Jonix Mate is geen gespecialiseerd personeel nodig. Installatie en onderhoud kunnen uitgevoerd worden door uw eigen technische dienst. Alle instructies zijn op het YouTube kanaal van Jonix te vinden. Voor advies en vragen kunt u uiteraard altijd bij ons terecht.

Het inademen van geïoniseerde lucht verbetert de ademhalingsfuncties bij hooikoorts of astma en vermindert het risico van verspreiding van virussen thuis (ook van Covid-19). Maar Jonix kan ook ingezet worden bij (kook)luchtjes, om beter te slapen en tegen schimmels of bacteriën.

De Cube heeft 3 verschillende standen die corresponderen met het aantal lampjes dat brandt.

  • Stand 1: voor ruimtes 10 – 20 m2
  • Stand 2: voor ruimtes 20 – 50 m2
  • Stand 3: voor ruimtes 50 – 80 m2

Om snel een omgeving te ontsmetten kunt u de Cube enkele minuten op niveau 3 zetten. Wanneer u bijvoorbeeld kookt in een ruimte van 50m2 maar behoefte heeft om kookluchtjes te verminderen kunt u de Cube ook kort op stand 3 zetten. In de handleiding vindt u alle mogelijkheden om optimaal gebruik te maken van uw Jonix.

De Cube geeft aan wanneer de generatoren schoongemaakt of vervangen moeten worden. Een filmpje waar u kunt zien hoe u de generatoren eenvoudig reinigt vindt u op het YouTube kanaal van Jonix. De gebruiksduur van de generatoren van de Cube is ongeveer 8000 uur. Hoeveel jaar dit is hangt af van het gebruik van de Cube. Wanneer u de Cube altijd op stand 1 gebruikt zal dit na ongeveer 4 jaar zijn maar wanneer u de Cube altijd aan laat op stand 3 zal het na 18 maanden zijn.

  • JONIX products are certified:

    JONIX products are certified:

    Biosafe Certificering